Informatie voor de huurder

Gebruik van uw woning

Volgens het huurcontract is het gehuurde uitsluitend bestemd voor uw eigen hoofdverblijf, u mag uw woning niet gebruiken voor het uitoefenen van een bedrijf. Thuiswerken is toegestaan ​​als het op geen enkele wijze hinder veroorzaakt voor uw buren of andere bewoners. U mag niemand anders in het gehuurde laten wonen, behalve uw partner of uw nog thuiswonende kinderen. Het onderverhuren van de woning is alleen toegestaan ​​als u van ons schriftelijke toestemming heeft gekregen. De schriftelijke toestemming is een eenmalige toestemming en is nooit een algemene toestemming om de woning onder te verhuren.

Als wij vaststellen dat u niet meer in uw woning woont of uw woning onderverhuurt, dienen wij een verzoek in bij de rechter om de huurovereenkomst te ontbinden.

U dient zich na ondertekening van de huurovereenkomst zo spoedig mogelijk in te schrijven bij de Gemeente (BRP). Zolang u de woning huurt dient u op dit adres ingeschreven te staan. Zodra uw contract is beëindigd dient u zich zo snel mogelijk uitschrijven bij de gemeente.


Toegang tot uw woning

In artikel 12 van de algemene bepalingen van de huurovereenkomst is bepaald dat verhuurder en door verhuurder aangewezen personen de woning mogen betreden voor onderhoud, inspectie, renovatie, bezichtiging voor verkoop of een nieuwe huurder na overleg met de huurder. Als er sprake is van een dringende noodsituatie waarbij wij direct moeten ingrijpen, mogen wij een sleutel gebruiken.


Gebruik gemeenschappelijk ruimtes

Het is niet de bedoeling dat u uw spullen in de gemeenschappelijke ruimtes stalt of kort neerzet. Onder andere omwille van de brandveiligheid is het van belang dat de gemeenschappelijke ruimtes altijd vrij zijn van spullen van bewoners. Het schoonmaken en schoon houden van de gemeenschappelijke ruimtes is een taak van de huurder. u kan met de andere bewoners in het gebouw afspraken maken over het schoon maken van de gemeenschappelijke ruimtes.


Verzekeringen voor de huurder

Bij brand of andere problemen dekt de opstalverzekering van de eigenaar geen schade aan uw spullen. Het is daarom verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Indien er tijdens uw huurperiode ruiten beschadigen dient u deze op eigen kosten te vervangen ook als u de schade niet heeft veroorzaakt. Bij veel verzekeringsmaatschappijen kan u hiervoor een glasverzekering afsluiten.


Leveringsovereenkomsten nutsvoorzieningen

Bij de oplevering van de woning worden de meterstanden van de elektra-, gas- en watermeter gecontroleerd en vastgelegd. Om boetes en naheffingen te voorkomen is het van belang dat u zo snel mogelijk leveringsovereenkomsten afsluit met een energieleverancier naar keuze voor de levering van gas en elektra. Voor de levering van water heeft u geen keuze en dient u contact op te nemen met Waternet. Ook als u geen watermeter heeft dient u zich aan te melden bij Waternet.


Reparatieverzoeken

Wij repareren gebreken aan uw woning als u daarom vraagt. In deze situaties hoeven we dat niet te doen:

- Als het defect door uw schuld is veroorzaakt.

- Dit zijn kleine en eenvoudige reparaties die wettelijk voor uw rekening komen.

Een duidelijk overzicht van de werkzaamheden waar u verantwoordelijk voor bent en waar de verhuurder verantwoordelijk voor is kunt u vinden op de volgende website.

Mochten er problemen zijn die u niet zelf kunt oplossen en door ons gerepareerd moeten worden dan kunt u dit bij ons melden door het contactformulier op onze website in te vullen: https://www.kesscorporation.com/contact/. Heeft u spoed, vul dan het contactformulier op onze website in en bel ons op telefoonnummer 020-3446344.


Onderhoud van de apparatuur in uw woning

U bent als huurder verantwoordelijk voor het klein dagelijks onderhoud in de woning die u huurt maar ook voor het alledaags onderhoud van de apparatuur in uw woning. Onder andere het schoonmaken van de filters van de vaatwasser, wasmachine, droger en de afzuigkap en het reinigen en ontkalken van de binnenkant van de apparatuur behoren tot uw taken als huurder.


Huisdieren

Het is toegestaan om huisdieren te houden echter dient u zich wel te realiseren dat u aansprakelijk bent voor schade aan de woning veroorzaakt door uw huisdier. Ook dient u er rekening mee te houden dat het woonklimaat van omwonende niet wordt aangetast door uw huisdier.


Opzeggen van de huurovereenkomst

U kan de huurovereenkomst opzeggen met inachtneming van een termijn gelijk aan de betaaltermijn. Ook dient u rekening te houden met de minimum duur die overeengekomen is voor de huurovereenkomst.Al er niet een door alle samenhuurders ondertekende opzegging is ontvangen kunnen wij uw opzegging helaas niet accepteren.


Voor- en eindoplevering

Het uitgangspunt is dat u de woning weer oplevert in de staat waarin de woning verkeerde bij aanvang van de huurovereenkomst. Bij aanvang van de huurovereenkomst is er een rapportage opgesteld van de staat van de woning. Bij de eindoplevering, als u de sleutels overhandigt dient de woning leeg en schoon te zijn en in de zelfde staat te verkeren als bij aanvang van de huurovereenkomst.

Om misverstanden te voorkomen over de wijze waarop de woning moet worden opgeleverd vindt er een vooroplevering plaats. Bij de vooroplevering worden er afspraken gemaakt en vastgelegd over eventuele schade die u dient te herstellen of andere aandachtspunten. Bij de eindoplevering moet de woning dan conform de gemaakte afspraken worden opgeleverd.


Inkomenseisen en selectieprocedure

Om in aanmerking te komen voor een woning is het van belang dat u zelf een aantoonbaar inkomen heeft waarmee u de huur kan betalen maar ook in uw levensonderhoud kan voorzien. De te betalen kale huur mag niet meer dan 35% van uw gezamenlijke netto inkomen zijn. Het hoogste netto inkomen telt voor 100% mee en het tweede inkomen voor 60%. In uitzonderlijke gevallen kan een additionele borgstelling uitkomst bieden.

Indien u uw interesse heeft geuit in een aangeboden woning dan ontvangen wij graag:

-                Uw contactgegevens;

-                een kopie van uw paspoort;

-                uw laatste drie loonstrookjes;

-                een werkgeversverklaring, niet ouder dan 3 maanden;

-                en een verhuurderverklaring.

 

Wij streven er naar om de meest geschikte kandidaat te vinden voor de woning maar ook voor de directe omgeving van de woning. Er zal niet alleen naar de hoogte van uw inkomen worden gekeken maar ook naar:

-                het soort arbeidsovereenkomst dat u heeft;

-                een verhuurdersverklaring van uw huidige verhuurder;

-                het door u beoogde gebruik van de woning;

-                de samenstelling van uw huishouden en de geschiktheid van de woning.